Petre Shilegov

Kandidat për kryetar të Qytetit të Shkupit

Pesë proektet kyçe për të ardhmen e Shkupit

Ndërtimi i një sistemi të ri të integruar për transportin publik BRT - Bus Rapid Transport

Ndërtimi i BRT do të mundësojë transport më të shpejtë, më efikas dhe më të sigurt me autobus, më pak ndotje të ajrit dhe një mjedis më të pastër, prandaj është pjesë e vizionit për Shkupin si "Qytet i Gjelbër". Linja BRT do të funksionojë në një itinerar special të autobusëve me shpejtësi të lartë, i cili do të ndahet fizikisht nga trafiku tjetër urban.

Projekti BRT përfshin zbatimin e dy linjave për transport të shpejtë me autobus - Linja 1 (lindje - perëndim, nga Gjorçe Petrov përmes Qendrës në Novo Lisiçe) me një gjatësi prej 12.81 km dhe 21 stacione autobusësh, si dhe Linja 2 (veri - jug, nga stacioni hekurudhor në bulevardin "Bosnja dhe Hercegovina" në bulevardin "Boris Trajkovski") në gjatësi prej 10.4 km me 20 stacione autobusi. Kohëzgjatja e përgjithshme e vozitjes me një drejtim është 35 minuta, dhe intervali kohor midis dy automjeteve në stacionet e autobusëve do të jetë 3 minuta. Linjat e tjera të autobusëve do të jenë në funksion për transport dhe transportimin e udhëtarëve në BRT.

BRT do të rrisë cilësinë e shërbimit në transportin publik të qytetit, do të zvogëlojë nevojën për të përdorur automjete individuale, për shkak të të cilave emetimet e dëmshme të gazrave dhe zhurma do të zvogëlohen. Ajër më i pastër për të gjithë, #BestForOurCity.

Infrastrukturë vitale - thelbësore për zhvillimin e qytetit

Ndërtimi i infrastrukturës është forca shtytëse për zhvillimin urban të Shkupit dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së qytetarëve. Në katër vitet e fundit, sistematikisht, hap pas hapi, ne arritëm të ndërtonim katër bulevarde të reja, "Hristijan Todorovski Karposh", "Bosnja dhe Hercegovina", "Nikola Karev", "ASNOM". Ndërtimi i urës së re mbi Vardar ka filluar, në rrugën Ljubljanska, dhe Ura Mihajlo Apostolski tashmë është në fazën përfundimtare. Të gjitha këto projekte janë pjesë e infrastrukturës urbane të mozaikut, një tërësi funksionale e lidhur logjikisht.

Në mandatin e ardhshëm, ne do të lidhim bulevardin "Kroacia" me Blvd. "Sllovenia" Gjorçe Petrov. Unaza e Autostradës së Veriut më në fund do të bëhet një tërësi. Ne lidhim lindjen dhe perëndimin e qytetit me një autostradë që do të çlirojë qendrën e qytetit nga bllokimet. Zona e këmbësorëve "Unaza e Vogël" me BRT po bëhet realitet. Infrastruktura e re do të krijojë kushte për zhvillimin urban dhe humanizimin e zonave të zbrazëta dhe të shkatërruara pranë Zajçev Rid, kazermës "Ilinden" dhe të tjera.

Holding për shërbimet e qytetit

Në vitin 2017, ne shpallëm një sistem të integruar të shërbimeve dhe prezantuam një shërbim të pavarur dhe efikas të inspektimit, duke integruar inspektorët mjedisorë, inspektorët komunal dhe gardianët komunal nga Qyteti i Shkupit së bashku me inspektorët dhe kujdestarët nga të gjitha komunat e Shkupit. Ky ndryshim sistematik është një pararojë e integrimit të ndërmarrjeve publike në pronësi të Qytetit të Shkupit në një sipërmarrje të centralizuar, të integruar dhe efikase të shërbimeve të qytetit.

Ky integrim do të sigurojë një qasje sistematike për adresimin e nevojave të qytetarëve, një shkallë më të lartë të koordinimit të shërbimeve të ndërmarrjeve dhe optimizimin e kostove të tyre të funksionimit. #HapPasHapi ne po transformojmë dhe modernizojmë administratën e qytetit.

Park i ri për zbavitje

Shkupi ëndërron prej kohësh dhe më në fund merr një park për zbavitje të ri dhe modern, në vendin e Lunës së vjetër në Parkun e Qytetit. Fëmijët në Shkup do të jenë në gjendje të gëzohen përsëri me përmbajtje emocionuese që stimulon imagjinatën e fëmijëve dhe përmirëson zhvillimin e tyre psikomotorik. Zgjidhja e re nuk parashikon heqjen e asnjë druri, gjë që ishte e domosdoshme në projektin. Në hapësirë ​​janë vendosur 27 rekuizita të destinuara për fëmijë të moshave të ndryshme, por edhe çifte familjare. Të gjitha pajisjet plotësojnë standardet dhe normat evropiane për cilësinë dhe sigurinë, dhe parku zbavitës do të ketë një kapacitet prej 3,000 vizitorësh në ditë.

Ne po e kthejmë rrotën panoramike në Parkun e Qytetit, së bashku me një sërë mjetesh argëtuese të tjera, të tilla si rrëshqitje, rollerkoster, udhëtime me varka të vogla dhe me makinë, si dhe "tajfunin" adrenalinik. Përveç këtyre objekteve kryesore, ofrohen gjithashtu objekte ndihmëse, të tilla si restorante, dyqane suveniresh, tualete, zyra biletash dhe objekte të tjera komunale.

Policia komunale

Karakteristika themelore e shoqërive demokratike është të kenë një kuadër të fortë, të drejtë dhe të zbatueshëm ligjor, domethënë kornizë ligjore të rregullave shoqërore të jetesës. Fenomeni që shfaqet në shoqëri, në disa më pak, e në disa më shumë, është Law Reinforcement, pra zbatueshmëria e kornizës ligjore. Ky fenomen i referohet shkallës së respektueshmërisë së rregullave dhe rregulloret që janë në fuqi, pra me rëndësi të veçantë. Sistemet moderne shtetërore kanë Ministritë e Brendshme, pra forcën policore si organe përgjegjëse për të siguruar zbatimin e kornizës ligjore.

Shumica e vendeve, që të merren në mënyrë efektive me shkeljet e vogla të rregullave(kundërvajtjeve), kanë zbatuar decentralizimin e kompetencave të forcave policore në nivelin e qeverisjes lokale, duke zgjeruar kompetencat e inspektimit komunal dhe shërbimeve të zbatimit të ligjit, të njohura më mirë si policia komunale. Analiza jonë e situatës në Qytetin e Shkupit e njohu pikërisht këtë model si të përshtatshëm dhe të nevojshëm për t'u marrë me mosrespektimin e rregullave dhe rregulloreve.

Katër vitet e fundit kanë qenë një sfidë e vërtetë për ne. Shkupi ishte një qytet i dominuar nga asfalti i nxehtë, fasadat e stiroporit, monumentet prej bronzi, automjetet e parkuara kudo, transporti publik i mbingarkuar dhe i papërshtatshëm, pluhuri në ajër dhe gjithnjë e më pak hapësira ​​për pushim dhe rekreacion. Kjo duhej të ndryshonte. Qyteti ishte në drejtim të gabuar. Shkupjanët mbanin mend një Shkup më të bukur. Për këto arsye na është dashur të fillojmë modernizimin e qytetit dhe vendosjen e standardeve të reja të cilësisë duke mbajtur hapin me qytetet e zhvilluara evropiane, duke u kujdesur për traditat, trashëgiminë historike dhe kulturore të qytetit.

Ne kemi punuar me përkushtim dhe me përgjegjësi. Ne kërkuam zgjidhje cilësore dhe të qëndrueshme së bashku me qytetarët. Ne kemi zgjedhur gjithmonë më të mirën për qytetin tonë. Ne bëmë më shumë në 4 vjet sesa VMRO për 22 vjet për aq kohë sa menaxhonte qytetin. Ne vendosëm prioritetet e duhura dhe filluam të punojmë menjëherë, shumë punë. Hap pas hapi zgjidhëm problemet e grumbulluara dhe së bashku u gëzuam për çdo sukses të ri. Ne kishim pengesa objektive, siç ishte pandemia KOVID-19, mirëpo megjithatë ia dolëm. Nuk ishte e lehtë, por ia vlente. Kënaqësia e fytyrave të bashkëqytetarëve tanë nuk mund të fshihet. Banorët e Shkupit gjithmonë kanë pasur një ndjenjë të zhvilluar të jetës cilësore për të gjithë ata që ndërtuan shtëpinë e tyre këtu.

Ne po ndërtojmë ura të reja, parqe të reja, bulevarde të reja, salla universale dhe skena verore, shtigje biçikletash dhe trotuare. Qyteti u zhvillua në mënyrë të barabartë, kudo në mënyrë të barabartë, pavarësisht nëse jetoni në veri apo jug, lindje apo perëndim. Për ne, nuk kishte vendbanime tepër të rëndësishme dhe venbanime më pak të rëndësishme, fqinjë të rëndësishëm dhe më pak të rëndësishëm, bashkëqytetarë. Secili prej nesh është po aq i rëndësishëm dhe secili prej nesh ka të drejtën e një jete të bukur dhe cilësore në qytetin tonë. Prandaj Shkupi, qyteti i bukur, qyteti i njerëzimit dhe solidaritetit meriton të vazhdojë në rrugën e drejtë, rrugën e zhvillimit dhe përparimit të kryeqyteteve botërore.

Përpara jush është programi zgjedhor që do t’ju tregojë në cilin drejtim planifikojmë të vazhdojmë. Ne kemi punuar shumë dhe kemi dëshmuar se mund të bëjmë edhe më shumë. Ne punuam së bashku dhe vërtetuam se e dimë se çfarë po bëjmë. Le të vazhdojmë së bashku dhe t’i tregojmë botës se ne mundemi dhe dimë si ta arrijmë qëllimin.

Shkupi meriton më të mirën. Shkupi është një storje ndryshe…

Hap pas hapi

Shkupi, një storje ndryshe

Lista e këshilltarëve për Qytetin e Shkupit

 1. Sofija Pejkova ka lindur në vitin 1975 dhe jeton në Komunën e Kisella Vodës. Ajo është kirurge plastike me profesion, si dhe asistente profesore në Fakultetin e Mjekësisë në Shkup, dhe aktualisht është drejtoreshë e Klinikës për Plastikë dhe Rekonstruim Kirurgjik.
 2.  Martin Popov lindur më 1988 në Shkup. Ai u diplomua në Kolegjin Earlham, Richmond Indiana, i diplomuar në Shkenca Politike – Diplomaci dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare, dhe mban një diplomë Master në Universitetin Amerikan të Shkupit dhe një diplomë Master në Administrim Biznesi. Ai aktualisht punon si drejtor i Qendrës për Kërkime dhe Analiza.
 3.  Drita Islami Baftiri ka lindur në vitin 1996 në Shkup. Ajo ka përfunduar arsimin në Fakultetin Ekonomik dhe profesion është ekonomiste e diplomuar. Drita është një atlet profesionist, olimpik dhe mbajtës i rekordeve shtetërore në atletikë.
 4.  Slavce Jovanovski ka lindur në vitin 1986 në Shkup. Ai studioi në Universitetin e Evropës Juglindore, drejtimi në Administratën Publike dhe Shkencat Politike, dhe në 2014 përfundoi Studime të Specializuara në Diplomaci, Shkenca Politike dhe Gazetari në FON. Që nga viti 2013 është anëtar i Këshillit të Qytetit të Shkupit në komisionin për çështje komunale dhe mjedis dhe komisionin për urbanizëm dhe komunikacion.
 5.  Ljubica Jançeva ka lindur në vitin 1969. Ajo është doktor i shkencave historike me profesion. Ajo punon si profesore e rregullt në Institutin PPI të Historisë Kombëtare. Ajo është autore e shumë punimeve shkencore në histori. Ajo është Kryetare e Këshillit të Qytetit të Shkupit.
 6.  Goran Arsov ka lindur në 1976 në Shkup. Ai është pronar dhe drejtor i një kompanie private. Ai punoi si koordinator i kabinetit të Kryeministrit të atëhershëm – z. Ljubco Georgievski, dhe ishte këshilltar në Këshillin e Qytetit të Shkupit.
 7.  Zoran Georgievski ka lindur në vitin 1964 në Kratovë, dhe jeton në Komunën e Kisela Vodës. Ai u diplomua në Fakultetin Ekonomik me një diplomë master në ekonomi. Ai është i punësuar në Entin Shtetëror të Statistikave në Shkup në pozitën e Shefit të Departamentit dhe Koordinator i Sektorit për Departamentet Rajonale.
 8.  Anzhelika Apsis ka lindur në 1971 në Shkup. Ajo ka përfunduar histori arti dhe arkeologjie në Universitetin “St. Cyril and Methodius ”në Shkup. dhe fitoi titullin e historianes të diplomuar të artit. Ajo aktualisht punon si PR në Muzeun e Artit Bashkëkohor.
 9.  Gordan Shutarov lindi në 1993 në Shkup. Mbaroi shkollën e mesme “Nikola Karev”, dhe më pas në Fakultetin Juridik “Justinian i Parë” ku mori titullin e jurist i diplomuar. Në vitin 2017 ai u bë Master në të Drejtën Administrative dhe Administratën Publike.
 10.  Gabriel Bajram ka lindur në vitin 1981 në Shkup. Me diplomë të shkollës së mesme, ai aktualisht punon si bashkëpunëtor i ri për marrëdhënie me publikun.
 11. Liljana Bozhinovska ka lindur në vitin 1962 në Shkup dhe aktualisht jeton në Komunën e Butelit. Ajo ka përfunduar arsimin e mesëm, dhe me profesion është një sipërmarrëse në sektorin privat.
 12. Amir Mustafa ka lindur në vitin 1987 në Shkup. I diplomuar në Fakultetin Ekonomik në Universitetin Evropian Shkup, drejtimi Bankës Financiare dhe Menaxhimit të Taksave. Ai aktualisht është në ciklin e dytë të studimeve në Fakultetin Ekonomik, në Universitetin Evropian Shkup. Ai e filloi përvojën e tij të punës në “Gemak Trade”, dhe më vonë në NP “City Parking” – Shkup.
 13.  Renata Jajoska ka lindur në vitin 1989 në Shkup. Ajo është anëtar i Këshillit të Komunës së Aerodromit dhe kryetar i Komisionit të Punës dhe Çështjeve Sociale. Ai u diplomua në Fakultetin Filologjik, drejtimi italishtes. Ajo është e punësuar në Ministrinë e Kulturës.
 14.  Ajsel Sejfulla ka lindur në vitin 1981 në Shkup dhe aktualisht jeton në Komunën e Gazi Babës. Ajo është një profesor-edukator i diplomuar me profesion në Fakultetin Pedagogjik “Shën Klimenti i Ohrit ”në Shkup. Ajo është e punësuar në çerdhen për fëmijë “Snezhana” – Komuna e Çairit. Ajo është anëtare e Bordit Menaxhues të NP “Ujësjellës -Kanalizime” – Shkup.
 15.  Branko Georgievski ka lindur në vitin 1966 në Shkup dhe jeton në Draçevë. Ai ka një diplomë në inxhinieri gjeodezike.
 16.  Konstantin Kratovaliev lindi në 1963 në Shkup. Ai jeton në Komunën e Aerodromit, dhe është jurist me profesion.
 17.  Dina Spirovska ka lindur në vitin 1990 në Shkup. Ajo u diplomua në Universitetin e Turizmit dhe Menaxhmentit në Shkup në Fakultetin e Menaxhmentit të Burimeve Njerëzore ku mori titullin menaxher i diplomuar i burimeve njerëzore.
 18.  Petar Petkovski ka lindur në vitin 1993 në Shkup. Ai është një ekonomist me profesion – dega e Bankës, me një diplomë master në Fakultetin e Turizmit – Departamenti i Doganave dhe Transportit. Për momentin ai punon si këshilltar i drejtorit të NPK “Gazi Baba”.
 19.  Marija Todoroska ka lindur në vitin 1958 në Shkup. Me profesion është profesore e biologjisë – kimisë. Ajo është punësuar si mësuese në shkollën fillore “Dimitar Pop Georgiev-Berovski”.
 20.  Verica Filipovska Nesevska ka lindur në 1988 në Shkup. Ajo u diplomua në Universitetin e Evropës Juglindore, Tetovë, dhe mori një diplomë në komunikim (shkencat e komunikimit). Ajo mban një diplomë Master në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup, Instituti për Kërkime Sociologjike dhe Politiko-Juridike dhe mori një diplomë Master në Menaxhimin e Burimeve Njerëzore.
 21. Vasko Lazarevski ka lindur në 1974 në Shkup dhe jeton në Komunën e Karposhit. Ai u diplomua në Fakultetin e Shkencave Natyrore dhe Matematikës dhe mori titullin e etnologut të diplomuar. Punon si koordinator në STRATKOM DOOEL. Ai është anëtar i Këshillit të Qytetit të Shkupit nga viti 2017 – 2021.
 22.  Iva Stojkovska Projkovska ka lindur në 1991 në Shkup. Ajo u diplomua në Fakultetin Ekonomik. Ajo aktualisht jeton në Komunën e Gjorçe Petrovit. Punon në NP “Ujësjellës dhe Kanalizime”.
 23.  Edis Hasan lindi në 1981 në Shkup. Ai jeton në Komunën e Shuto Orizarit, dhe me profesion është një politikolog i diplomuar në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup. Ai është i punësuar në Sekretariatin e Përgjithshëm të Qeverisë së RMV dhe është pjesë e vetëqeverisjes lokale të Komunës së Suto Orizarit.
 24.  Ibadet Xhemaili lindi në 1983 në Shkup. Ajo u diplomua për shkenca politike. Aktualisht punon në Qytetin e Shkupit.
 25.  Enver Hasiq lindi në 1972 në Shkup. Filloi shkollimin në shkollën fillore në fshatin Ljuboten, dhe shkollën e mesme “Georgi Dimitrov”, dhe vazhdoi i çrregullt në ASUC Boro Petrusevski. Ai është i punësuar në kompaninë e tij – “Kompania Zhenko” e cila merret me transportin e udhëtarëve në transportin publik të qytetit në Qytetin e Shkupit.
 26.  Jadranka Todorova ka lindur në vitin 1962 në Kumanovë, dhe aktualisht jeton në Komunën e Qendrës. Ajo ka qenë e punësuar për 32 vjet në NP për mirëmbajtjen dhe mbrojtjen e rrugëve nacionale dhe rajonale (NP Rrugët e Maqedonisë) në vendin e punës – bashkëpunëtore e lartë për menaxhimin e burimeve njerëzore. Ajo u diplomua në Fakultetin Filozofik në UKIM – NNSG – Politika Sociale dhe Punë Sociale.
 27. Filip Daskalovski ka lindur në 1988 në Shkup. Ai është gazetar me profesion dhe ka një diplomë master në të drejtën administrative dhe administratën publike. Ai aktualisht punon si oficer marketingu.
 28. Julia Gerovska ka lindur në 1993 në Rusi, dhe aktualisht jeton në Komunën Qendër. Ajo është një ekonomist i diplomuar nga departamenti i marketingut. Ajo është e punësuar në Komunën Qendër, dhe ka përvojë në Sektorin për punën e këshillit dhe kryetarin e këshillit. Ajo aktualisht është oficer i të rinjve.
 29.  Bozho Veselinoski ka lindur në vitin 1966 në Shkup. Ai është inxhinier bujqësor me profesion, me diplomë nga Fakulteti i Bujqësisë në UKIM, në Shkup. Punon si agrometeorolog në UHRM në Institutin Hidrometeorologjik.
 30.  Natasha Simiq Levkov ka lindur në 1991 në Shkup, dhe aktualisht jeton në Komunën e Kisella Vodës. Simiq ka një diplomë master në farmaci, dhe aktualisht është në studime për specializim në farmaci. Ajo është e punësuar në Agjencinë për Barna dhe Pajisje Mjekësore.
 31.  Dimitar Terzovski ka lindur në vitin 1967 dhe jeton në Komunën e Aerodromit. Ai është jurist i diplomuar me profesion, pasi ka kaluar provimin e jurisprudencës. Si bashkëpunëtor i lartë profesional për çështje juridike, Terzovski ka qenë i punësuar në “Makedonija Osiguranje” AD Skopje – Viena Insurance group që nga viti 1996.
 32.  Gabriela Lebamova lindi në 1991 në Shkup. Ajo është e punësuar në Komunën e Çairit, më konkretisht në Sektorin e Çështjeve Publik.
 33.  Ramiz Sulejman ka lindur në vitin 1996 në Shkup. Ka mbaruar shkollën e mesme dhe aktualisht punon si guidë turistike.
 34.  Mica Mladenovska lindi në 1957 në Shkup. Sa i përket arsimimit, ai ka përfunduar arsimin e mesëm.
 35.  Petre Trajkovski ka lindur në vitin 1986 në Shkup, dhe aktualisht jeton në Komunën e Kisella Vodës.Ai ka mbaruar Universitetin e Evropës Juglindore – Tetovë, më konkretisht administrim biznesi. Aktualisht është duke punuar si mësues lëndësh në ekonomi, menaxhim dhe biznes në SHMQSH “Koço Racin”.
 36.  Enisa Drndar Ulaç ka lindur në vitin 1984 në Shkup, dhe aktualisht jeton në Komunën e Çairit. Filloi shkollimin në shkollën e mesme ekonomike, dhe më vonë vazhdoi në Fakultetin Ekonomik, ku mori titullin ekonomist i diplomuar. Punon në Agjencinë për Mbështetjen e Sipërmarrjes të RMV. Ajo flet maqedonisht, turqisht, anglisht dhe boshnjakisht.
 37.  Vesna Maxharova ka lindur në vitin 1964 në Shkup, dhe aktualisht jeton në Komunën e Kisella Vodës. Ajo ka përfunduar arsimin në shkollën e mesme mjekësore dhe është punësuar si infermiere në një klinikë private.
 38.  Gordana Aceska lindi në 1971 në Prilep. Arsimi fillor dhe i mesëm, shkolla e mesme, përfundon në qytetin e saj të lindjes, dhe Fakulteti Filologjik “Blazhe Koneski”, grup i gjuhës maqedonase, në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi”në Shkup. Ajo ka licencë për ligjërues të certifikuar në gjuhën maqedonase që nga viti 1998. Ajo jeton dhe punon në Komunën e Aerodromit si asistent shef i Sektorit për Çështjet e Kryetarit të Komunës.
 39.  Filip Necevski ka lindur në 1988 në Shkup. Arsimi i mesëm përfundon në SUGS “Arseni Jovkov”. Ai u diplomua në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi” – Fakulteti Juridik “Justiniani I” – Shkup në vitin 2010 në fushën e drejtësisë. Ka magjistruar në vitin 2012 nga Universiteti “Shën Kirili dhe Metodi”, Fakulteti Juridik “Justiniani i Parë” dhe ka marrë titullin Master i Drejtësisë, drejtimi në Procedurën Civile dhe të Drejtën Materiale.
 40.  Diana Milevska ka lindur në vitin 1980 në Shkup. Punon në ADSSDP të RMV si oficer grumbullimi.
 41.  Nevzat Nuhiu lindi në vitin 1963 në fshatin Koliçan i epërm, dhe aktualisht jeton në Komunën Çair. Ai është një makineri me profesion, dhe mban një diplomë të pestë si instruktor ngarje për kategoritë B dhe C.
 42. Sofija Setinova ka lindur në vitin 1974 dhe aktualisht jeton në Komunën e Gazi Babës. Ka kryer arsimin e mesëm profesional. Aktualisht është e punësuar në sektorin privat, dhe ka punuar si këshilltar në Komunën e Gazi Babës.
 43.  Slave Elenovski ka lindur në vitin 1982 në Shkup. Ka përfunduar studimet universitare në Fakultetin Juridik “Justiniani I”, në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup dhe mori titullin e jurist i diplomuar, dhe në vitin 2018 ai dha provimin e jurisprudencës. Ai jeton në Komunën e Aerodromit, ku punon në Departamentin e Auditimit të Brendshëm si këshilltar – auditor i brendshëm.
 44.  Marina Ançevska ka lindur në vitin 1993 në Shkup. Ajo u diplomua në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup, Fakulteti Ekonomik – Shkup dhe mori titullin ekonomist i diplomuar në departamentin e marketingut. Ajo aktualisht është duke punuar në Komunën e Kisella Vodës si bashkëpunëtor në Sektorin për Çështje Komunale, Infrastrukturë, Trafik dhe Mbrojtje të Mjedisit.
 45.  Mia Priçkova lindi në 1994 në Shkup. Ajo filloi arsimin e saj të mesëm në SHMQSH “Nikolla Karev”, dhe më pas u regjistrua në studime në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup, pas së cilës ai fitoi titullin e ekonomistit të diplomuar. Që nga viti 2018, ajo punon në NP “Ujësjellës -Kanalizime”, në sektorët e grumbullimit, financave, çështjeve ligjore dhe të përgjithshme.